Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Beeldhouwweek: Boeddha in Beeld

juni 27 @ 14:00 - juli 3 @ 16:00

€775
Beeldhouwweek: Boeddha in Beeld
Beeldhouwweek: Boeddha in Beeld

Boeddha in Beeld. Beeldhouwweek op De Maanhoeve

Al 13 jaar gehouden op de Maanhoeve en begeleid door beeldend kunstenares Freetje Pleuntje Meijer.

Pleuntje zelf over de beeldhouwweek:

De eerste jaren maakte iedereen zijn eigen Boeddha. Of alleen het hoofd van Boeddha of alleen een Mudra. Gaandeweg ging iedereen zijn eigen werk maken. Van heel abstract tot heel realistisch, alles is mogelijk. Soms werken mensen twee of drie jaar aan een beeld.
 
De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers, zodat ik iedereen voldoende aandacht kan geven. Ik begin de ochtend liefst met een loopmeditatie in de prachtige tuin voor het ontbijt en daarna een ontbijt in stilte. Daarna heffen we de stilte op, en ruimen we gezamenlijk op. Daarna gaan we aan het beeldhouwen.
 
Er kunnen beginners en gevorderden meedoen, en er wordt op de traditionele manier van beeldhouwen gewerkt: hakken, raspen, zagen en polijsten, alles met de hand. Ik zorg voor veel soorten gereedschap en polijstmateriaal en boeken om inspiratie uit op te doen of houvast aan te hebben. Er zijn houten werkbokken en zandzakken en plastic om je werk mee af te dekken. We kunnen overdekt in de open kapschuur werken, of we zoeken lekker een plekje buiten ergens in de tuin, dat is afhankelijk van het weer.
 
Er zijn  geen stenen op de Maanhoeve. Wel wat reststukken. Iedereen kan het beste zelf een steen meebrengen. Er zijn veel beeldhouwwinkels in Nederland met allerlei zachtere en hardere steensoorten. Iedereen die vragen heeft voorafgaand aan de beeldhouwweek kan mij natuurlijk bellen, mailen of appen.
 
De avondmaaltijd gebruiken we ook liefst in stilte om het eten alle aandacht te geven. De avonden kunnen we zelf invullen, bv met een yogales, iemand die een mooi verhaal wil vertellen of muziek laten horen, of nog met je beeld bezig te zijn….
 
Heb je interesse om mee te doen? Stuur dan rechtstreeks even een mailtje naar Pleuntje (zie onder)  of bel en kijk of er nog een plekje voor je is…

Contactgegevens voor deelname of vragen over deze retraite – beeldhouwweek :

Gegevens

Begin:
juni 27 @ 14:00
Einde:
juli 3 @ 16:00
Kosten:
€775
Evenement Categorie:
https://www.freetjemeijer.nl/

Organisator

Pleuntje Meijer
Telefoon:
0638191728

Locatie

De Maanhoeve
Exloërveen
Exloërveen, Drenthe 9574PB Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0626350264
Bekijk de site van Locatie