Inspiratie

Maanlicht vanuit de Maanhoeve

De Maanhoeve wil bijdragen aan het vergroten van bewustzijn. Een van de manieren om dat te doen is het delen van inspiratie. 

Thich Nhat Hanh is een grote inspiratiebron voor de Maanhoeve. Dat is terug te vinden in de retraites die bij ons gegeven worden, in de energie en vormgeving van de Hof van Karuna en in onze spirituele bibliotheek waar een groot deel van het oevre van Thich Nhat Hanh te leen is. 

Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh, is een Vietnamese monnik die een vorm van  boeddhisme heeft ontwikkeld die direct kon inspelen op de behoeften van de huidige mens.

Hij was in Vietnam een vooraanstaand leraar en sociaal activist , voordat hij later verbannen werd vanwege zijn oproep tot vrede.

In het westen speelde hij een sleutelrol bij het introduceren van mindfulness en hij creëerde gemeenschappen (sanghas) over de hele wereld. Zijn lessen hebben invloed gehad op politici, ondernemers, activisten, leraren en talloze anderen.

Boeken

Een Cursus In Wonderen

De cursus nodigt uit om steeds opnieuw te kijken naar de buitenwereld, steeds opnieuw de betekenis te zien. Dat wat je triggert in de buitenwereld is de sleutel en wijst je waar je in jezelf kunt zoeken en transformeren. En dan kun je het wonder ervaren waar de cursus over spreekt.

terugkeer naar liefde

Dit boek helpt  om de cursus te integreren in het dagelijks leven. Marianne heeft allerlei ups en downs gekend in haar leven en beschrijft heel toegankelijk hoe de cursus haar op alle facetten van het leven heeft geholpen om te leven vanuit haar ware aard.

Eckhart_Tolle_nieuwe_aarde

Wat een fijn boek! Eckhart Tolle, bekend van “De kracht van het Nu’, geeft in ‘Een nieuwe aarde’ de blauwdruk voor een nieuwe op spirituele waarden gebaseerde samenleving. Er is ook een hele serie gewijd aan dit boek met Oprah, te vinden via youtube. 

Inspiratie van Jerien: Vanaf mijn 18e heb ik me een tijdlang geidentificeerd met ‘naar buitengerichte /Yang/ mannelijke energie. Bij de landmacht werken, extreme duursport, daadkracht, actie, presteren, ratio. Dit raakte wat uit balans en via dit boek van Brene Brown deed ik de eerste stappen de andere kant op. Meer voelen, luisteren, zijn. Wat een verrassing dat daar ook zo’n enorme kracht in zit en wat fijn dat er nu weer meer ruimte komt in de maatschappij voor deze kant van de mens. 

De stilte en de natuur van de tuin van de Maanhoeve

En meer van eigen bodem!

Wat is er tegenwoordig een schat aan kennis vrij voorhanden via internet!
Onderstaande link gaat naar de podcast Kukuru. 

Emotie-Encyclopedie_Vera_Helleman

Dit boek kan heel goed helpen om beter te leren voelen en te begrijpen wat een emotie je wil vertellen. Het geeft een heldere uitleg van de energie-beweging en betekenis van heel veel verschillende emoties. Een mooi interview met Vera vind je bijvoorbeeld hier.

Een heel bijzonder boekje, met heel veel wijsheid. Toegankelijk voor mensen die (nog) niet zoveel hebben met spiritualiteit maar wel nieuwsgierig zijn. 

550x785

De Fontein is in 5 jaar al een klassieker geworden. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de energie van systemen. De Metafoor van Els van Stein is zo pakkend en verhelderend. Dit helpt enorm om de nieuwe inzichten over familiesystemen, die lastig te begrijpen, maar heel goed te voelen zijn, voor een breder publiek toegankelijk te maken. Luister ook een eens een interview met Els, bijvoorbeeld via de podcast Kukuru