Meebouwen aan de Maanhoeve

Dat kan op veel manieren

We willen graag dat de Maanhoeve een steeds fijnere plek wordt voor groepen en individuen, om tot zichzelf te komen. We hebben het eerste halfjaar een grote stap gezet door meer 1-persoonskamers te maken, een nieuwe Zendo en meer ruimte voor de groepen. Nu moeten we eerst weer sparen zodat we de komende jaren stapsgewijs verder kunnen gaan met verbeteringen. Het liefst op een duurzame manier, met materialen die er al zijn en een mooie plek als de Maanhoeve zoeken om tot hun recht te komen. Wil je hieraan bijdragen en meebouwen aan de Maanhoeve? Dat kan op verschillende manieren. Voel je je ergens toe aangetrokken en wil je positieve energie geven aan de Maanhoeve? Neem contact met ons op via info@maanhoeve.nl.

1. Nog meer genieten van de tuin. We zijn op zoek naar stevige zitjes en tuinbankjes voor in de Hof en buitentafels. Heb je een tuinbankje of tafel over en wil je dat doneren?

2. Meer toiletten. We hebben er al een toilet bijgemaakt, maar denken dat het fijn is als er nog meer bijkomen. De toiletten komen vlakbij de Zendo en we willen ook een eco-toilet maken in de tuin. Wil je meehelpen om dit voor elkaar te krijgen, met praktische hulp of materiaal?

3. Tafels, stoelen en kasten, kapstokken, haakjes, kamerschermen, verf en beits. Er is veel in te richten en te onderhouden. Heb je spulletjes over, waarvan je denkt dat we er iets aan zouden kunnen hebben? Als het op de lijn Leiden-Exloo is kan Jerien het misschien ophalen. Of misschien kom je een keer op retraite bij ons en neem je het zelf mee. Om te voorkomen dat we een kringloopwinkel / antiquariaat worden…. Stuur een foto met beschrijving en afmetingen naar info@maanhoeve.nl van hetgeen je wilt doneren, zodat we kunnen kijken of we het kunnen gebruiken.

4. Meer natuur en biodiversiteit. Dit gaan we doen door een moestuin aan te leggen met permacultuur principes. Ook gaan we de tuin ‘vernatuurlijken’. Meer inheemse planten, bloemen, bodembedekkers en meer insecten en vogels. Wil je hieraan bijdragen? Donaties van inheemse planten, boompjes en struiken zijn erg welkom en ook grote natuurstenen. Neem het mee als je op retraite komt en geef het een mooi plekje in de Hof.

5. Gezelligheid. We willen het plein voor de Zonnehof leuker en mooier maken. Nu het plein auto-vrij is geworden kan het getransformeerd worden naar een terras, met zitjes, een mooie entree naar de tuin, een veranda, een muurschildering op het gebouw…. Wie weet wat er de komende jaren allemaal gaat ontstaan…

Vrienden van de Maanhoeve

We zijn dankbaar voor de spontane support die we krijgen van mensen die ons en de Maanhoeve een warm hart toe dragen. Er zijn bijzondere dingen ontstaan het eerste halfjaar, met mooie energetische uitwisseling.

Wil je iets waardevols bijdragen aan de Maanhoeve? Neem dan contact met Marcel op om de mogelijkheden te bespreken (06 26350264).