Loading Events

Retraite ECIW met Willem Glaudemans

27 Jun, 2024 @ 17:00 - 30 Jun, 2024 @ 14:00

€555,00 – €855,00

Retraite ECIW met Willem Glaudemans

Start:
27 Jun, 2024
Time:
17:00
Locatie:
De Maanhoeve
Cost:
€555,00 – €855,00
Get A Ticket
Willem Glaudemans

We zijn heel blij en dankbaar dat we opnieuw deze bijzondere ECIW retraite mogen organiseren. Een Cursus in Wonderen met Willem Glaudemans.

Retraite ECIW met Willem Glaudemans

Voor wie: Voor wie al enige tijd met de Cursus bezig zijn en meer verdieping zoeken, graag nog eenduidiger vanuit de Cursus willen leven.
Wanneer: donderdag 27 juni t/m zondag 30 juni
Aankomst: do 17.00, lichte maaltijd 18.00, begin programma: 20.00
Afsluiting: zo Inpakken, check-out en lunch: 12.00-14.00u.
Benodigdheden: Een Cursus in Wonderen, schrift en schrijfgerei. Let op: zorg dat je een editie van de Cursus hebt waar ook de Aanvullingen in zijn opgenomen. Heb je die niet, dan is antiquarisch waarschijnlijk nog wel de Aanvullingen als apart boekje te koop.
Prijs: €555-€855 afhankelijk van de soort kamer of kamperen. Dit is inclusief overnachting, vegetarische maaltijden, koffie, thee en fruit.

Inleiding op de retraite, door Willem Glaudemans:

Leven met gebed, vergeving, genezing

Nadat de gehele Cursus was doorgegeven ontstonden er op verzoek van Helen en Ken nog twee korte supplementen over specifieke onderwerpen. Het Lied van het Gebed was de tweede en die is onderwerp van deze retraite.

Gebed is de grootste gave waarmee God Zijn Zoon bij zijn schepping gezegend heeft. Het was toen al wat het worden zal: de enige stem die Schepper en schepping delen: het lied dat de Zoon zingt tot de Vader, die de dankbetuiging Hem daardoor gegeven teruggeeft aan de Zoon.’ Zo begint deze prachtige inspirerende tekst die onze gedachten over gebed, vergeving en genezing radicaal kan veranderen.

Gebed is een communicatieschakel tussen ons en God, waarbij we in Gods handen leggen wat wij menen specifiek nodig te hebben. Anders blijven we vragen naar ‘een beetje te verwaarlozen advies over een probleem van heel korte duur’, zoals de Cursus niet zonder ironie stelt. Dan vragen we vanuit een gevoel van schaarste en gemis. Dat is slechts de onderste sport van deze ‘ladder van gebed’, die verschillende leerniveaus kent. ‘Gebed op elk niveau is altijd voor jezelf.’ En het eindigt in herkennen wie je werkelijk bent: de Christus, want God is begin en eind van elk gebed. Dit is een prachtige innerlijke reis die we met elkaar kunnen gaan maken.

Over vergeving waren al kort na het verschijnen van de Cursus veel misverstanden gerezen, de reden dat Helen op Ken zijn verzoek opnieuw aan Jezus vroeg wat vergeving nu precies was en hoe het werkt. ‘Geen hemelse gave is slechter begrepen dan vergeving’. Hier vinden we uitleg over ‘vergeving-ter-vernietiging’, waarbij de schuld in stand blijft doordat een ‘beter’ persoon zich verwaardigt om een minder persoon te redden. Dit heeft niets met vergeving te maken maar met het herhalen van oordeel en het herbevestigen van schuld. ‘Vergeving-ter-verlossing’ ziet voorbij aan fouten en maakt van vergissingen geen onvergeeflijke zonden. We worden uitgenodigd te luisteren naar de Stem van de Heilige Geest: ‘Hij zal precies zeggen wat jou te doen staat in woorden die jij kunt begrijpen en ook gebruiken kunt.’

Het derde deel van dit Supplement gaat over genezing. De Cursus maakt onderscheid in pseudo-genezing en ware genezing. ‘Pseudo-genezing kan een vorm van pijn en ziekte wegnemen, maar de oorzaak blijft en het zal aan gevolgen niet ontbreken’. De oorzaak is altijd een vorm van afscheiding, en ware genezing altijd een vorm van verbinding. ‘Ziekte en afscheiding moeten door liefde en vereniging worden genezen.’

‘Eerst vergeef je, dan bid je, en je bent genezen’. Dit is het motto van deze retraite. Genoeg rijke thema’s om met elkaar intensief mee aan het werk te gaan.

De sessies zullen steeds een combinatie zijn van verdieping van de thema’s uit de Cursus en persoonlijk innerlijk werk. Het gaat om ervaring, inzicht en uitwisseling.

Ik word enthousiast van deze diepe onderwerpen en kijk ernaar uit om hier met elkaar mee aan de slag te gaan.

Willem Glaudemans

Programma

We beginnen alle dagen met een meditatie vanuit de Cursus. Er is een ochtend, middag en avond sessie. Tussen de sessies door heb je de gelegenheid voor reflectie, contact met elkaar en om de prachtige tuin van de Maanhoeve te ontdekken. De avonden op vrijdag en zaterdag kunnen we ook gebruiken, wanneer daar behoefte aan is, voor een vragenuurtje over de Cursus, omlijst door klankschalen. Anders vervolgen we het hoofdprogramma.

Het programma in de tijd:

donderdag

Stilte weekend retraite

17:00: aankomst
18:00: lichte avondmaaltijd
20:00: openingssessie

vrijdag/zaterdag

08:00 ontbijt
09:30-12:30 sessie
12:30 middagmaaltijd
14:00-17:00 sessie
18:00 avondmaaltijd
20:00-21:30 sessie

zondag

08:00 ontbijt
9:30-12:00: afronding
13:00: middagmaaltijd
14:00: checkout

Over Willem Glaudemans

Willem leeft en werkt sinds 1986 met de Cursus, was eindredacteur van de Nederlandse vertaling, geeft vanaf 1999 workshops, cursussen, lezingen en retraites over de Cursus. Hij heeft een serie boeken geschreven, de Biblos-serie, waarbij de Cursus zijn inspiratiebron is. Het meest recent verscheen: Universeel Onderwijs. Speciaal over de Cursus: Ingangen tot Een Cursus in Wonderen. Later dit jaar verschijnt: Universele Vrede.

Over je verblijf op de Maanhoeve
De Maanhoeve is een retraitecentrum voor bewust zijn en wordt gehoed door Marcel en Jerien. De Maanhoeve staat bekend om de grote spirituele tuin en de liefdevolle zijns-energie die een fijne bedding biedt voor innerlijk werk. Jaarlijks vinden er vele retraites plaats vanuit verschillende invalshoeken. Een verblijf op de Maanhoeve is anders dan in een hotel. Tijdens je verblijf draag je zelf ook bij aan de retraite en groepsenergie door kleine taakjes te vervullen, zoals het snijden van groenten voor de maaltijden, het afwassen en opruimen na de maaltijden of het opgeruimd houden van de oefenruimte. Je kunt je hiervoor inschrijven op de eerste dag.

Annuleringsvoorwaarden

Mocht je toch niet kunnen, en af moeten zeggen dan gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:
> 2 maanden: administratiekosten van 75 euro
< 2 maanden: je krijgt 50% van de kosten retour
< 2 weken: 25% van de kosten retour

Soms is het mogelijk (in overleg) om je kaartje door te geven aan iemand anders, of staat er iemand op de wachtlijst aan wie we het kaartje alsnog kunnen verkopen. In dat geval betaal je alleen de administratiekosten van 75 euro. Je kunt ook een annuleringsverzekering afsluiten. De kosten hiervan zijn ongeveer 5-7% van de hoofdsom.

 

 

« All Events

Retraite ECIW met Willem Glaudemans

Start:
27 Jun, 2024
Time:
17:00
Locatie:
De Maanhoeve
Cost:
€555,00 – €855,00
Get A Ticket