Retraite locatie huren

Voor docenten met groep

De Maanhoeve is een spiritueel retraite centrum in Drenthe. Gericht op groepen die zich bezig houden met bewust zijn. Kenmerkend is de rust, de warme persoonlijke omgeving en de uitnodiging om je vooral thuis te voelen en je Zelf verder te onderzoeken…

De Maanhoeve is gelegen in Exloërveen, in de gemeente Borger-Odoorn, in de provincie Drenthe, tussen het bosgebied rond Exloo en de laagvlakte van de Veenkoloniën. De locatie bestaat uit 2 hoofdgebouwen, de Woonboerderij en De Rode Maan. Elke groep beschikt tijdens haar verblijf over het gehele complex, alle gastenkamers groepsruimten (Oefenruimte en eetzaal) en stiltetuin. 

Je loopt vanaf het terrein direct het Hof van Karuna in. Het Hof van Karuna is een prachtig aangelegde stiltetuin van maar liefst 2 hectare groot.  Je kunt er heerlijk wandelen, en oefeningen doen individueel of met elkaar. 

De Maanhoeve is als spirituele locatie te huur en is geschikt voor groepen tot ca. 30 personen (in de wintermaanden). In de zomermaanden is het mogelijk de locatie te huren voor groepen deelnemers tot 45 personen met 10-15 kampeerplaatsen in de stiltetuin. We beschikken over 1-persoons (11x), 2-persoons (6x) en 4 persoons (2x) slaapkamers, in de woonboerderij en het bedrijfsgebouw.  

Op de begane grond van de groeps-accommodatie is de eetzaal. Op de eerste verdieping van De Rode Maan bevindt zich de Zendo/ groepsruimte van ca. 108 m2. Er zijn voldoende meditatiekussens, zitjes, yoga-matjes en stoelen. Beide gebouwen zijn toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn (lift/ traplift).  

We houden van verbinding met de natuur. Er zijn kippen en een heleboel vrije vogels op het terrein aanwezig. Als je komt is er misschien ook (weer) een hondje op de Maanhoeve. Bij goed weer oefenen groepen vaak buiten op een mooie plek in Het Hof van Karuna. Yoga, een loopmeditatie of mindfull werken in de (moes)tuin.  

Retraite locatie huren

Verzorging

Wil je De Maanhoeve voor je retraite huren met catering? Dat kan! Dan zijn alle maaltijden, koffie, thee en tussendoortjes inbegrepen bij je verblijf. Ook zonder catering kun je de Maanhoeve huren, zodat je je eigen kok kunt meebrengen/regelen.

We eten vegetarisch en biologisch en (steeds meer) uit eigen tuin.  Onze kok kan (in overleg) rekening houden met alle mogelijke dieetwensen.  

Een lakenpakket (handdoek, kussensloop, matras-overtrek en dekbedovertrek) is bij ons te huur, en je mag het ook zelf meenemen.

Bereikbaarheid

Kom je met de auto? We hebben gratis ruime parkeergelegenheid op onze locatie bij de ingang.

Kom je met groepen per openbaar vervoer? Dan reis je het best naar Emmen. Vanuit Emmen kun je met groepjes van 4-8 personen tegelijk gebruik maken van een taxibus en zijn de ritkosten €57 totaal. Voor reizigers 1-3 personen zijn de taxikosten €42.

Retraite locatie huren2

Huren retraite centrum

Wil je graag een retraite organiseren op de Maanhoeve en onze locatie voor je retraite huren? Neem dan contact op voor informatie over de mogelijkheden.