0599 785 875

De Maanhoeve als locatie retraite huren?

Voor docenten met groep (15-30 deelnemers)

Als docent met groep wil je soms een bijzondere en rustgevende locatie voor je retraite huren. Dat kan bij de Maanhoeve in Drenthe. 

De Maanhoeve is een retraitecentrum gericht op groepen die zich bezig houden met bewustzijn. De Maanhoeve is gelegen in Exloërveen, in de gemeente Borger-Odoorn, in de provincie Drenthe, tussen het bosgebied rond Exloo en de laagvlakte van de Veenkoloniën. De locatie geeft je het gevoel er echt even helemaal uit te zijn. Deelnemers verblijven in een woonboerderij die ingericht is als comfortabel en rustgevend retraitecentrum. Je loopt vanaf het terrein direct het Hof van Karuna in. Het Hof van Karuna is een prachtig aangelegde stiltetuin van maar liefst 2 hectare groot. 

De stiltetuin  is ontworpen en aangelegd door Wim Heusinkveld (Zen leraar) en Ida ter Lindert (en vele vrijwilligers). Samen hebben zij de Maanhoeve vormgegeven en neergezet.  In oktober 2021 zijn Marcel Annema en Jerien Koopman de gelukkige nieuwe eigenaren en nieuwe hoeders van De Maanhoeve geworden. 

De Maanhoeve is geschikt voor groepen van 18 tot ca. 31 personen (in de wintermaanden) en tot 45 personen (in de zomermaanden, met tentplaatsen in de stiltetuin). We beschikken over 1-persoons (11x), 2-persoons (6x) en 4 persoons (2x) slaapkamers, in de woonboerderij en het bedrijfsgebouw.  

Op de eerste verdieping van het bedrijfsgebouw bevindt zich de Zendo/ groepsruimte van ca. 108 m2. Er zijn voldoende meditatiekussens, zitjes, yoga-matjes en stoelen. Beide gebouwen zijn toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn (lift/ traplift).  

We houden van verbinding met de natuur. Er zijn kippen en een heleboel vrije vogels op het terrein aanwezig. Als je komt is er misschien ook (weer) een hondje op de Maanhoeve. Bij goed weer oefenen groepen vaak buiten op een mooie plek in Het Hof van Karuna. Yoga, een loopmeditatie of mindfull werken in de (moes)tuin.  

Retraite centrum huren kamer groepsaccomedatie 2

Verzorging

Wil je De Maanhoeve voor je retraite huren? Dan zijn alle maaltijden, koffie, thee en tussendoortjes inbegrepen bij je verblijf. We eten vegetarisch en biologisch en (steeds meer) uit eigen tuin.  Onze kok kan (in overleg) rekening houden met alle mogelijke dieetwensen.  

Je lakenpakket (handdoek, kussensloop, matras-overtrek en dekbedovertrek) zit bij de prijs in.

Bereikbaarheid

Kom je met de auto? We hebben gratis ruime parkeergelegenheid op onze locatie bij de ingang.

Kom je met groepen per openbaar vervoer? Dan reis je het best naar Emmen. Vanuit Emmen kun je met groepjes van 4-8 personen tegelijk gebruik maken van een taxibus en zijn de ritkosten €57 totaal. Voor reizigers 1-3 personen zijn de taxikosten €42.

Retraite centrum huren kamer groepsaccomedatie 2

Huren retraite centrum

Wil je graag een retraite organiseren op de Maanhoeve en onze locatie voor je retraite huren? Neem dan contact op voor informatie over de mogelijkheden.