Retraite locatie? Voor organisaties

Balans tussen buitenwereld en binnenwereld

Voor veel werknemers is het de afgelopen periode een tijd geweest van verandering. Nieuwe vormen van werken, minder contact met collega’s, nieuwe vraagstukken over de eigen rol binnen de organisatie. Zowel organisaties als werknemers zijn er bij gebaat als mensen goed in hun vel zitten en gevoelsmatig op de juiste plek zitten. Vanuit dat verbeterde contact ontstaat vervolgens de stap naar de buitenwereld, die meer diepgang en vervulling met zich meebrengt in het dagelijks leven.. 

Steeds meer organisaties ontdekken dat een tijdje met collega’s op retraite gaan, stimulerend is om in balans te blijven, in verbinding te zijn met elkaar. Voordelen zijn onder andere:

✅ Bezinning – zelfinzichten opdoen op personeel & professioneel vlak
✅  Vitaliteit – stressreductie en revitalisering
✅  Inspiratie  –  helderheid en inspiratie voor de toekomst 

De Maanhoeve is een geschikte retraite locatie voor meerdaagse groepsretraites. Je kunt pas goed in verbinding zijn met de ander… als je ook goed in contact bent met je eigen basis: ‘jezelf’. 

Wat betekent dat eigenlijk… ‘in contact zijn met ‘jezelf’? Een vraag die gaat over je binnenwereld… In het dagelijkse leven ben je tijdens je werk of thuis in privé voortdurend bezig met allemaal dingen die af moeten, die je aandacht vragen. De ‘buitenwereld’.

Op de Maanhoeve willen we graag de ruimte geven voor bewuste aandacht aan je binnenwereld. Wat voel je, welke emoties spelen er als je even niets doet, rust om je heen hebt en de stilte haar werk laat doen? Wat ervaar je als je in stilte bent gedurende een aantal dagen achtereen. Welke dingen komen dan allemaal naar boven om gezien te worden? Je binnenwereld de aandacht geven kan ondersteund worden door oefeningen in stilte, loopmeditatie, 1-op-1 gesprekken en groepssessies rondom zelfgekozen thema’s als grenzen stellen, je plek innemen, waarnemen wat zich aandient.

Neem contact op als er vragen zijn over de mogelijkheden om een retraite te organiseren. Vanuit De Maanhoeve is er een mooi netwerk aan docenten en trainers die een deel van uw retraiteprogramma kunnen ondersteunen. 

Retraite centrum huren voor groepen accommodatie
Zendo_Maanhoeve

Retraite locatie
De Maanhoeve

Afstand nemen om scherp te zien

De Maanhoeve is een bijzondere retraite locatie om je met een groep deelnemers even terug te trekken uit de dagelijkse hectiek van alledag. Ruimte om bij andere dingen stil te staan, bezinning op een zelfgekozen thema of even onthaasten.

We kunnen daarbij (op verzoek) ondersteuning geven bij het vormgeven van een maatwerkprogramma. Dat doen we met ons netwerk van trainers/docenten die onderdeel kunnen zijn van een retraiteprogramma.

Aanvraag - Retraite locatie

Belangstelling voor De Maanhoeve als retraite locatie?

Verstuur hieronder je gegevens met vragen of toelichting. We nemen dan contact op om de mogelijkheden en beschikbaarheid te bespreken.