0599 785 875

Je verblijf

Praktische informatie over je verblijf

Met de auto. Er is ruime parkeerplaats op het eigen terrein.  
Als je niet kunt meerijden met een andere deelnemer, en aangewezen bent op het OV kun je naar Emmen reizen met de trein en vandaar (gezamenlijk) een taxibusje huren. Dit loopt via de groeps-docent.  
De bus naar Borger is ook een optie. In overleg kunnen we je in Borger ophalen. d

Al onze kamers zijn comfortabel en eenvoudig ingericht. Bij aankomst ligt het beddengoed en een handdoek voor je klaar. Er zijn kamers voor 1 of 2 personen en 2 slaapzaaltjes. Enkele kamers hebben een eigen wastafel, verder is het sanitair gedeeld met anderen.  

 

Alle maaltijden en tussendoortjes/ koffie/thee zijn inbegrepen. Goede voeding vinden we heel belangrijk. We koken vers, biologisch, lokaal en (meestal) vegetarisch. We kunnen met de meeste dieeten rekening houden, als we het minimaal 1 week van tevoren weten. 

Het belang van bewuste voeding en bewust eten wordt ook weerspiegeld in de hoeveelheid aandacht die we hieraan geven. Het menu kan in overleg worden samengesteld, je kunt onze kok helpen, we eten graag met aandacht en na afloop ruimen we gezamenlijk op. Vanaf het voorjaar kun je ook helpen in de moestuin, met oogsten/ verwerken of wat er op dat moment in de tuin te doen is. 

-Gemakkelijk zittende kleding, warme sokken/ sloffen en kleren waarmee je de tuin in kunt (stevige schoenen/laarzen zijn prettig). 
- toiletspullen
- eventueel iets om in te schrijven

Handdoeken, beddengoed, meditatiekussentjes/ stoelen/ dekentjes zijn beschikbaar. 

Mensen gaan vaak naar een hotel of B&B om er lekker uit te zijn/ niets te hoeven. Bij de Maanhoeve komen mensen die stil willen staan, de aandacht naar binnen willen richten om dingen aan te kijken. Op de Maanhoeve staat bewustzijn en aandachtsontwikkeling centraal in de breedste zin van het woord. Dingen die de aandacht afleiden van je zelf en je eigen proces ontbreken en er is veel rust en stilte. De meeste gasten komen dan ook als individu (zonder partner/vriend(in). 

Je kamer is functioneel ingericht en sanitair wordt gedeeld. We vinden het belangrijk om aandacht te hebben voor de basale dingen van het leven:

  • aandacht voor je zelf
  • aandacht voor je omgeving
  • aandacht voor voeding en alles wat daar bij komt kijken

Dit komt terug in je verblijf, of je nu met een docent komt of als individuele gast. Er zal ruimte zijn voor verstilling en 'de blik naar binnen richten'. We zorgen voor lekker eten, dat met aandacht en liefde is bereid. We vragen van jou om aandacht te hebben voor je omgeving en medeverantwoordelijkheid te dragen voor je verblijf (samu/ Karma yoga). Dat is meteen een oefening om in het hier en nu te zijn zonder dat je op een meditatiekussen zit. In de praktijk betekent dit dat je met andere gasten afwast na het eten en de ruimte netjes houdt. Je kunt ook meditatief werken in de tuin in overleg met ons. 

Praktische info

Overige vragen

Als je het gevoel hebt dat je even de aandacht voor jezelf nodig hebt, je wilt terugtrekken om te bezinnen. Sommige mensen doen dit door een lange wandeling of pelgrimstocht te maken, anderen zoeken de stilte van een klooster. De Maanhoeve is ook een plek waar je je terug kunt trekken. De energie en de omgeving nodigen uit om tot rust te komen, uit je hoofd te gaan. Wij zijn er om een luisterend oor te bieden als dat nodig is, liefdevol en zonder oordeel. Op de Maanhoeve ben je op jezelf, maar niet alleen.

Op de reserveringspagina kun je kijken wanneer er vrije plaatsen zijn. Je kunt via de reserveringspagina boeken, of een mailtje sturen naar info@maanhoeve.nl met je contactgegevens. 

Dat hangt er van af! We raden aan om minimaal 2 nachtjes te blijven, omdat het anders te kort is om te 'landen' en je niet echt tot jezelf kunt komen. In overleg kun je een week tot een maand bij ons verblijven. Langere verblijven gaan altijd samen met een intake en kennismaking en de mogelijkheden hangen af van overige boekingen van docenten met hun groep bij de Maanhoeve.

We organiseren meerdere keren per jaar een open dag, zodat je de stiltetuin kan bezoeken, zonder deelname aan een retraite.  Deze open dagen worden aangekondigd op onze website. 

Betalen en annuleren

Je kunt contant betalen bij aankomst of een week van tevoren via overboeking op rekening NL59 ABNA 0100 8726 11 (Maanhoeve) onder vermelding van je naam en datum verblijf. 

8 weken voor aanvang ontvangen we graag 15% van de betaling op rekeningnummer NL59 ABNA 0100 8726 11 (Maanhoeve) onder vermelding van reservering GROEPSNAAM. Het restantbedrag ontvangen we graag 2 weken van tevoren onder vermelding van restant GROEPSNAAM. 

Het kan gebeuren dat je, om welke reden dan ook, je verblijf bij ons wilt annuleren of dat je deelnemers moet afmelden. Neem contact met ons op zodra je dat weet! Afhankelijk van de termijn waarbinnen je annuleert hebben wij al kosten gemaakt / is het niet meer mogelijk om de Maanhoeve aan een andere groep beschikbaar te stellen.  Daarom werken wij met een annuleringsregeling. 

Voor groepen
Je kunt tot 8 weken van tevoren kosteloos annuleren. We rekenen 15% van de kosten bij annulering tussen de 8 en 4 weken voor aanvang. Als je 4 weken van tevoren annuleert rekenen we 50% van de kosten. Als je binnen een week afmeldt hebben we ook al eten ingekocht, en rekenen we 75% van de kosten.

Enkele deelnemers meer of minder is vaak geen probleem. Annulering van individuele deelnemers (max 1 op 10) kan kosteloos tot 7 dagen voor aanvang. Daarna rekenen we 50% van de kosten. 
Bij annulering van meer dan 10% van de deelnemers gelden de percentages genoemd bij de annulering voor een hele groep.  

Voor individuele retraites
Als er iets tussenkomt waardoor je niet kunt komen, horen we dat graag zo snel mogelijk. We kunnen dan je plek vrij geven aan iemand anders. Als je binnen een week afbelt, lukt dit meestal niet meer en hebben we al kosten gemaakt. We brengen dan 50 % in rekening.