Je verblijf

Praktiche informatie over je verblijf

Met de auto. Er is ruime parkeerplaats op het eigen terrein.  
Als je niet kunt meerijden met een andere deelnemer, en aangewezen bent op het OV kun je naar Emmen reizen met de trein en vandaar (gezamenlijk) een taxibusje huren. Dit loopt via de groeps-docent.  
De bus naar Borger is ook een optie. In overleg kunnen we je in Borger ophalen. d

Al onze kamers zijn comfortabel en eenvoudig ingericht. Bij aankomst ligt het beddengoed en een handdoek voor je klaar. Er zijn kamers voor 1 of 2 personen en 2 slaapzaaltjes. Enkele kamers hebben een eigen wastafel, verder is het sanitair gedeeld met anderen.  

 

Alle maaltijden en tussendoortjes/ koffie/thee zijn inbegrepen. Goede voeding vinden we heel belangrijk. We koken vers, biologisch, lokaal en (meestal) vegetarisch. We kunnen met de meeste dieeten rekening houden, als we het minimaal 1 week van tevoren weten. 

Het belang van bewuste voeding en bewust eten wordt ook weerspiegeld in de hoeveelheid aandacht die we hieraan geven. Het menu kan in overleg worden samengesteld, je kunt onze kok helpen, we eten graag met aandacht en na afloop ruimen we gezamenlijk op. Vanaf het voorjaar kun je ook helpen in de moestuin, met oogsten/ verwerken of wat er op dat moment in de tuin te doen is. 

-Gemakkelijk zittende kleding, warme sokken/ sloffen en kleren waarmee je de tuin in kunt (stevige schoenen/laarzen zijn prettig). 
- toiletspullen (fohn is aanwezig)
- eventueel iets om in te schrijven

Handdoeken, beddengoed, meditatiekussentjes/ stoelen/ dekentjes zijn beschikbaar. 

Praktische info

Overige vragen

Als je het gevoel hebt dat je even de aandacht voor jezelf nodig hebt, je wilt terugtrekken om te bezinnen. Sommige mensen doen dit door een lange wandeling of pelgrimstocht te maken, anderen zoeken de stilte van een klooster. De Maanhoeve is ook een plek waar je je terug kunt trekken. De energie en de omgeving nodigen uit om tot rust te komen, uit je hoofd te gaan. Wij zijn er om een luisterend oor te bieden als dat nodig is, liefdevol en zonder oordeel. Op de Maanhoeve ben je op jezelf, maar niet alleen.

Op de reserveringspagina kun je kijken wanneer er vrije plaatsen zijn. Je kunt via de reserveringspagina boeken, of een mailtje sturen naar info@maanhoeve.nl met je contactgegevens. 

Dat hangt er van af! We raden aan om minimaal 2 nachtjes te blijven, omdat het anders te kort is om te 'landen' en je niet echt tot jezelf kunt komen. In overleg kun je een week tot een maand bij ons verblijven. Langere verblijven gaan altijd samen met een intake en kennismaking en de mogelijkheden hangen af van overige boekingen van docenten met hun groep bij de Maanhoeve.

We organiseren meerdere keren per jaar een open dag, zodat je de stiltetuin kan bezoeken, zonder deelname aan een retraite.  Deze open dagen worden aangekondigd op onze website.