Je verblijf

Praktische informatie over je verblijf

Met de auto. Er is ruime parkeerplaats op het eigen terrein.  
Als je niet kunt meerijden met een andere deelnemer, en aangewezen bent op het OV kun je naar Emmen reizen met de trein en vandaar (gezamenlijk) een taxibusje huren. Dit loopt via de groeps-docent.  
De bus naar Borger is ook een optie. De bushalte het meest dichtbij is in Buinerveen en dan zou je zelfs kunnen lopen naar de Maanhoeve. In overleg kunnen we je in sommige gevallen ophalen, maar meestal gaat dat niet vanwege onze overige werkzaamheden. 

Al onze kamers zijn comfortabel en eenvoudig ingericht. Er zijn kamers voor 1 of 2 personen en 2 slaapzaaltjes. Enkele kamers hebben een eigen wastafel, verder is het sanitair gedeeld met anderen.  

Alle maaltijden en tussendoortjes/ koffie/thee zijn inbegrepen. Goede voeding vinden we heel belangrijk. We koken vers, biologisch, lokaal en (meestal) vegetarisch. We kunnen met de meeste dieeten rekening houden, als onze kok het minimaal 2 weken van tevoren weet. Geef het dus tijdig door aan je docent. 

Het belang van bewuste voeding en bewust eten wordt ook weerspiegeld in de hoeveelheid aandacht die we hieraan geven. Het menu kan in overleg worden samengesteld, je kunt onze kok helpen, we eten graag met aandacht en na afloop ruimen we gezamenlijk op. Vanaf het voorjaar kun je ook helpen in de moestuin, met oogsten/ verwerken of wat er op dat moment in de tuin te doen is. 

-Gemakkelijk zittende kleding, warme sokken/ sloffen/binnenschoenen en kleren waarmee je de tuin in kunt (stevige schoenen/laarzen zijn prettig). 

- als je bij mooi weer in de tuin wilt zitten kan een picknickkleed fijn zijn. 
- toiletspullen
- eventueel iets om in te schrijven

Handdoeken, beddengoed, meditatiekussentjes/ stoelen/ dekentjes zijn beschikbaar. 

Mensen gaan vaak naar een hotel of B&B om er lekker uit te zijn/ niets te hoeven. Bij de Maanhoeve komen mensen die stil willen staan, de aandacht naar binnen willen richten om dingen aan te kijken. Op de Maanhoeve staat bewustzijn en aandachtsontwikkeling centraal in de breedste zin van het woord. Dingen die de aandacht afleiden van je zelf en je eigen proces ontbreken en er is veel rust en stilte. De meeste gasten komen dan ook als individu (zonder partner/vriend(in). 

Je kamer is functioneel ingericht en sanitair wordt gedeeld. We vinden het belangrijk om aandacht te hebben voor de basale dingen van het leven:

  • aandacht voor je zelf
  • aandacht voor je omgeving
  • aandacht voor voeding en alles wat daar bij komt kijken

Dit komt terug in je verblijf, of je nu met een docent komt of als individuele gast. Er zal ruimte zijn voor verstilling en 'de blik naar binnen richten'. We zorgen voor lekker eten, dat met aandacht en liefde is bereid. We vragen van jou om aandacht te hebben voor je omgeving en medeverantwoordelijkheid te dragen voor je verblijf (samu/ Karma yoga). Dat is meteen een oefening om in het hier en nu te zijn zonder dat je op een meditatiekussen zit. In de praktijk betekent dit dat je met andere gasten afwast na het eten en de ruimte netjes houdt. Je kunt ook meditatief werken in de tuin in overleg met ons. 

Praktische info

Overige vragen

Als je het gevoel hebt dat je even de aandacht voor jezelf nodig hebt, je wilt terugtrekken om te bezinnen. Sommige mensen doen dit door een lange wandeling of pelgrimstocht te maken, anderen zoeken de stilte van een klooster. De Maanhoeve is ook een plek waar je je terug kunt trekken. De energie en de omgeving nodigen uit om tot rust te komen, uit je hoofd te gaan. Wij zijn er om een luisterend oor te bieden als dat nodig is, liefdevol en zonder oordeel. Op de Maanhoeve ben je op jezelf, maar niet alleen.

Op de reserveringspagina kun je kijken wanneer er vrije plaatsen zijn. Je kunt via de reserveringspagina boeken, of een mailtje sturen naar info@maanhoeve.nl met je contactgegevens. 

Dat hangt er van af! We raden aan om minimaal 2 nachtjes te blijven, omdat het anders te kort is om te 'landen' en je niet echt tot jezelf kunt komen. In overleg kun je een week tot een maand bij ons verblijven. Langere verblijven gaan altijd samen met een intake en kennismaking en de mogelijkheden hangen af van overige boekingen van docenten met hun groep bij de Maanhoeve. Langere verblijven worden vaak gecombineerd met een vorm van vrijwilligerswerk. 

We organiseren meerdere keren per jaar een open dag, zodat je de stiltetuin kan bezoeken, zonder deelname aan een retraite.  Deze open dagen worden aangekondigd op onze website. 

Betalen en annuleren

Je kunt contant betalen bij aankomst of twee weken van tevoren via overboeking op rekening NL59 ABNA 0100 8726 11 (Maanhoeve) onder vermelding van je naam en datum verblijf. Bij de boeking vragen we reserveringskosten, die worden verrekend met de betaling.

Bij het reserveren van een datum betaal je reserveringskosten van 125 euro. 8 weken voor aanvang ontvangen we graag een aanbetaling van 15%. Het restantbedrag ontvangen we graag 2 weken van tevoren. 

Het kan gebeuren dat je, om welke reden dan ook, je verblijf bij ons wilt annuleren of dat je deelnemers moet afmelden. Neem contact met ons op zodra je dat weet! Afhankelijk van de termijn waarbinnen je annuleert hebben wij al kosten gemaakt / is het niet meer mogelijk om de Maanhoeve aan een andere groep beschikbaar te stellen.  Daarom werken wij met een annuleringsregeling. 

Voor groepen
Je kunt tot 8 weken van tevoren kosteloos annuleren. We rekenen 15% van de kosten bij annulering tussen de 8 en 4 weken voor aanvang. Als je 4 weken van tevoren annuleert rekenen we 50% van de kosten. Als je binnen een week afmeldt hebben we ook al eten ingekocht, en rekenen we 75% van de kosten.

Enkele deelnemers meer is vaak geen probleem, geef het wel tijdig aan. Last-minute dieet-wensen kunnen we helaas niet honoreren, tenzij het al past bij overige dieetwensen.

Bij annulering van individuele deelnemers  kunnen we de niet gemaakte kosten vergoeden (eten, schoonmaak, energie).  

Voor individuele retraites
Als er iets tussenkomt waardoor je niet kunt komen, horen we dat graag zo snel mogelijk. We kunnen dan je plek vrij geven aan iemand anders. Als je binnen een week afbelt, lukt dit meestal niet meer en hebben we al kosten gemaakt. We brengen dan 50 % in rekening.