Stilte Retraite - individueel
Even rust en ruimte... helemaal voor jezelf, (zonder programma)
Previous
Next

Tarieven en reserveren

Wil je een stilte retraite alleen voor jezelf? Er is (bijna) elke maand de mogelijkheid voor een individuele retraite. 

We bieden retraites met 2 of 3 overnachtingen: De kosten voor de overnachting en de vegetarische/ biologische maaltijden verzorging:

 • 2 overnachtingen: €245 / €270 voor 2 resp. 1 persoonskamer
 • 3 overnachtingen: €350 / €375 voor 2 resp. 1 persoonskamer

De prijzen zijn inclusief BTW voor particulieren. Als je een factuur nodig hebt, komt daar nog 9% BTW. bij. Prijswijzigingen voorbehouden. Prijzen gelden zoals vermeld op het moment van reserveren.

Aanvraag individuele retraite

Na je aanvraag nemen we eerst contact op. Pas na het voldoen van reserveringskosten is je reservering definitief en ben je verzekerd van jouw plekje!

  Kamertype:

  Extra opties:

  Stilte retraite - ruimte voor jezelf

  Beschikbaar tijdens de meeste maanden door het gehele jaar

  Even stoppen op de Maanhoeve...

  Voor mensen die nieuwsgierig zijn naar stilte, behoefte hebben om er even helemaal uit te zijn en/of meer verdieping zoeken op een persoonlijk onderwerp. Bijvoorbeeld het thema –ik en de ander-, waarbij je kunt onderzoeken wat je eigen grens, plek en/of verantwoordelijkheid is…

  Of een thema’s rond verdriet, iets wilt ‘helen’, acceptatie en loslaten. Ook spanning, overspannenheid, druk ervaren, veel “in het moeten” zitten… het zijn typisch onderwerpen, waar je in een stilteweekend retraite mee aan de slag kunt. Onze methode: Stilte en leegte. En (h)eerlijk eten.

  Als je stopt met roeren in een glas modder, wordt het al snel helder. Zo gaat het ook als je even een paar dagen de stilte ingaat… en alle aandacht voor je zelf hebt. Dan worden de dingen vanzelf helder(der).  In ons dagelijkse leven roeren we voortdurend in onze eigen ‘modder’. We gaan vaak maar door, omdat de buitenwereld zoveel aandacht van ons vraagt.

  Tijdens deze retraite ondersteunen we je om al die kostbare aandacht van jou, eens helemaal te richten op jezelf. Zodat je na de retraite weer beter in contact bent met jouw eigenheid. 

  We vinden het ook leuk om bewustzijn op andere gebieden te ontwikkelen en dat doen we o.a. via het eten. We proberen je te inspireren hoe je maaltijden er uit zouden kunnen zien als je een stap zet richting meer natuurlijk en verantwoord eten. 

  Ook zijn er werkmeditaties (bijvoorbeeld in stilte met anderen afwassen en opruimen), die een nieuw bewustzijn creëren over verbinding met de ander (zonder “de tralies van onze taal”). 

  Kortom, voldoende te beleven voor diegene die op geïnteresseerd is in persoonlijke groei/ zelfonderzoek. Onze deelnemers ervaren na een retraite dat ze weer meer in contact zijn met zichzelf. 

   

  Wat anderen zeggen over de Maanhoeve

  • 5 star review  De ‘hoeders’ van de prachtige Maanhoeve, het fantastische eten en de warme begeleiding van Sarah en Mirjam maakten de lente retraite tot een geschenk wat je jezelf maar ook anderen… read more

   thumb Stefan Van Der Meer

   5 star review  Lovely place to re-connect with your true-self

   thumb Experiencia México

   5 star review  Een geweldige plek waar de stilte weldadig is en de liefde in alles zit. Totaal weg van de alledaagse hectiek creëren Jerien, Lies en Marcel een oase die je helpt… read more

   thumb erol erdogan
  • 5 star review  
   Een heerlijke plek om even helemaal tot rust en tot jezelf te komen. Fijne energie en fijne mensen. Tijdens de individuele retraite die ik hier heb gedaan was er de… read more

   thumb Judith Naus

   5 star review  Net terug van het stilte-natuur weekend op de Maanhoeve. Wat een fijne plek, prachtige Zen-tuin met steeds nieuwe ontdekkingen, warme mensen. Precies wat ik nodig had!

   thumb Truke van de Kamer

   5 star review  
   Een hele mooie locatie, met een zeer prachtige tuin. De verzorging is ook perfect in orde. Grote aanrader voor een bezoek.

   thumb quxantipe
  • 5 star review  
   Wat een mooie rustige plek. Hier op een Dru yoga retraite geweest. Echt heerlijk gegeten, yoga in de tuin en kwam helemaal uitgerust weer thuis. Een hele fijne plek om… read more

   thumb Sandra MP

   5 star review  
   Toplocatie! Supermooie stiltetuin, gastvrij warm ontvangst en heerlijk . Echt een aanrader wanneer je echt tot jezelf wilt komen.

   thumb Toppertje Ja Die

   5 star review  Afgelopen week een heerlijke retraite gehad op de Maanhoeve. Een fijne en rustgevend plek om helemaal tot jezelf te komen. Jerien en Marcel zijn lieve mensen en je voelt je… read more

   thumb Astrid Brouwer
  • 5 star review  2 x een individuele retraite gedaan van een paar dagen dit jaar. Echt een aanrader voor iedereen. Tot rust komen en nieuwe inzichten uit jouw onderbewust naar boven laten komen… read more

   thumb Astrid van Leeuwen

   5 star review  Wat een fijne plek is De Maanhoeve als je even stille tijd wilt voor jezelf. Puur, zacht, warm, uitnodigend en vrij. Een plek voor mij om los te laten, op… read more

   thumb Sabine Gobardhan

   5 star review  Één van de mooiste retraite locaties waar ik ben geweest. Een prachtig gebouw, fijn eetruimte, mooie zendo en een fantastische tuin! Marcel en Jerien zijn de warme, vriendelijke en lieve… read more

   thumb Peggy Leef
  • 5 star review  Al een paar jaar ga ik voor verschillende activiteiten naar De Maanhoeve en de ervaring is nooit hetzelfde en altijd verhelderend.
   De stilte retraite april 2022 was een prettig thuiskomen in… read more

   thumb Chantal Kuenen

   5 star review  
   Prachtige locatie. Professionele retraites. Liefdevolle beheerders

   thumb Sandra Schmidt-Bergman

   5 star review  Een prachtige plek waar je de ruimte hebt om te voelen wat er van binnen allemaal gebeurt.

   thumb Sharon Kromotaroeno
  • 5 star review  Wat waren het fantastische dagen en wat een harmonisch geheel in stilte. Ik ben volledig opgeladen en nog steeds verwonderd over de warme, liefdevolle energie die ik voelde. De groep… read more

   thumb Thea Rozeboom

   5 star review  Prachtige locatie om helemaal tot jezelf te komen. Er hangt een hele fijne, ontspannen sfeer. Je kunt merken dat Marcel en Jerien er veel aandacht en liefde in stoppen. Het… read more

   thumb christine de v

   5 star review  
   Onvoorwaardelijke liefde voor jezelf. Gun je zelf een mooiere wereld, je innerlijke wereld. Mijn reis naar mijn innerlijke wereld is op deze geweldige plek “De Maanhoeve” begonnen. Met dank aan… read more

   thumb Anastasiya M.

  stilte retraite alleen

  Programma stilte retraite

  Er is geen programma, wel een dagritme. We openen en sluiten de dag met yoga en meditatie en voorzien je van lekker en verantwoord eten. Daarbuiten is er tijd voor je zelf. Na de eerste meditatie is alles in stilte (je richt de aandacht naar binnen, in plaats van naar buiten en hebt permissie om de ander te negeren, je hoeft niets met de ander). 

  Na de maaltijden is er een werkmeditatie van ongeveer een half uur:  afwassen of een (moes)tuin klusje. Je kunt als je daar behoefte aan hebt een reflectiegesprek van een half uur aanvragen met Marcel en/of Jerien.  

  Hieronder vind je het dagritme

  Dag 1: 

  14:00-15:00 inloop met koffie en thee in de Rode Maan (bij start op donderdag) of in de woonboerderij (bij start op vrijdag). Je mag nog gewoon praten en kennismaken met de anderen, settelen op je kamer, aankomen.
  15:00 opening, inleiding in de stilte, ruimte voor praktische vragen, meditatie
  Hierna is iedereen in stilte
  15:30- 18:30 tijd voor jezelf
  18:30 diner
  19:00 werkmeditatie
  19:00 -21:00 tijd voor jezelf
  21:00 dagafsluiting met meditatie / yoga nidra 

  Een hele dag:

  07:30 Yoga en meditatie
  08:30 ontbijt
  09:00 werkmeditatie
  09:30-12:30 tijd voor jezelf
  12:30 lunch
  13:00 werkmeditatie
  13:30-18:30 tijd voor jezelf
  18:30 diner
  19:00 werkmeditatie
  19:00 -21:00 tijd voor jezelf
  21:00 dagafsluiting met meditatie / yoga nidra

  Wat kun je doen in de stilte?

  Het kan even wennen zijn… zoveel  stilte en ruimte/leegte. We zijn zo gewend om steeds bezig te zijn met iets. Als je optimaal gebruik wilt maken van de stilte raden we je aan om zoveel mogelijk prikkels te vermijden. Dus geen telefoon, geen sociaal contact (gesprek) met anderen, niet lezen. Maar wat dan wel?

  Je kunt gaan ervaren wat er naar boven komt. Misschien voel je wel verveling, ongemak, misschien heb je wel moeite met voelen wat je graag wilt. Wat zie je in je omgeving, welke gedachten komen er voorbij. Wordt waarnemer van je ervaringen zonder er direct op te reageren, of er van weg te bewegen. Vanuit dit ZIJN komt de ware geïnspireerde actie voort. 

  De stiltetuin is een fijne plek om in stilte te zijn. Er is van alles te bespiegelen en te voelen, op mooie betekenisvolle plekken in de tuin. Er zijn vissen in de vijver, luid kwakende kikkers, kippen en een haan en heel veel vogeltjes. We hebben een handout met oefeningen die je kunt doen in de tuin om je op weg te helpen met thema’s waar je bij stil wilt staan. 

  Je kunt ook een fiets lenen en een wandeling maken in de bossen van Exloo, een boekje lenen uit de spirituele bibliotheek, of nog iets bijboeken: een ontspanningsmassage van Marcel, of extra coaching/reflectie met Jerien.