Stilte retraite - alleen voor jezelf

Beschikbaar tijdens bepaalde midweken door het gehele jaar

Even stoppen op de Maanhoeve...

Lijkt het je fijn om er een paar dagen helemaal uit te zijn in een spirituele omgeving? Tijdens een stilte retraite alleen heb je alle aandacht voor je eigen behoefte, om tot rust komen of om in stilte te onderzoeken wat zich aandient. Kom een paar nachtjes logeren op de Maanhoeve. Je hebt de beschikking over een 1 of 2 persoonskamer, kunt gebruik maken van alle gemeenschappelijke ruimtes, en alle biologische en vegetarische maaltijden zijn inbegrepen.

Wanneer? De eerstvolgende mogelijkheden zijn hiervoor:

  • Last minute: weekend op vrijdag 28 januari t/m zondag 30 januari (2 plaatsen nog beschikbaar))
  • dinsdag 1 maart 2022 t/m donderdag 3 maart 2022 (nog 3 plaatsen beschikbaar)
  • dinsdag 26 april 2022 t/m donderdag 28 april 2022
  • dinsdag 2 mei 2022 t/m donderdag 5 mei 2022

Overige maanden: het zal  meestal steeds de eerste of laatste midweek van elke kalendermaand zijn. (Soms wijken we hiervan af als er  bijvoorbeeld een tiendaagse groepsretraite is geboekt.)

Wat bieden we aan

Wij bieden met een individuele stilte retraite de mogelijkheid om een midweek in de Maanhoeve energie te verblijven. Ondersteunend als je even tot jezelf wilt komen. Die energie wordt door mensen omschreven als liefdevol en los van oordeel, ontspannen, open, alsof je thuis bent. Vanuit die energie kan van alles ontstaan, dat hangt af van de behoefte van onze gasten. Je kunt gebruik maken van een van onze leenfietsen als je in het nabij gelegen bos van Exloo wilt zijn voor een boswandeling. Je kunt ook een ontspanningsmassage als extra bijboeken in overleg met Jaqueline en Marcel.

Wat doen onze gasten zoal

Op 1 staat het gebruik van onze prachtige stiltetuin van 2 hectare. De tuin is geschikt om zelfstandig verdieping op te zoeken, bijvoorbeeld door het labyrint te lopen, maar gewoon wandelen/mijmeren/mediteren/vogels spotten kan natuurlijk ook. Sommige mensen eten alleen mee en zijn graag in stilte. Anderen vinden het juist fijn om in contact te zijn en staan graag naast onze kok Jaqueline in de keuken, doen mee met de ochtend-meditatie, een drumcirkel of een (tuin)project.

We zijn veel bezig met spiritualiteit in het dagelijks leven op de Maanhoeve, terwijl we ondertussen met beide benen op de grond bouwen aan onze prachtige plek. We willen alle facetten van het leven graag bewust doen, dus het gaat vaak over bewustzijn aan tafel/ in onderlinge gesprekken.

stilte retraite alleen

Programma stilte retraite

Een individuele stilte retraite alleen kent geen vastomlijnd programma(*). Buiten de (spirituele) bedding die we bieden in het dagelijks leven, samenlevend op de Maanhoeve. We hebben wel een dagritme:

  • 07:30 meditatie / yoga
  • 08:30 ontbijt
  • 12:30 lunch
  • 18:30 diner
Buiten de maaltijden kun je doen waar jij behoefte aan hebt. Je kunt lekker wandelen in de tuin, een boekje lezen in de bibliotheek, of een fiets lenen en naar de bossen van Exloo. Of ga in gesprek met een van ons over wat je bezig houdt. Soms zijn er ook mogelijkheden om mee te doen met projecten in de tuin. Vraag ernaar bij een van de bewoners als je dat leuk vindt. 
 

* kennismaking en 1 op 1 reflectie gesprek uitgezonderd. Op verzoek kan ook een ontspanningsmassage gegeven worden.

Wat anderen zeggen over de Maanhoeve

Ik heb De Maanhoeve ervaren als een bijzondere plek, waar je tot rust komt en uitgenodigd wordt om te verbinden met jezelf. De energie is warm, liefdevol en verwelkomend. Je kunt onderdeel zijn van de community, maar je kunt je ook terugtrekken om bijvoorbeeld een wandeling te maken in de prachtige tuin omringd door akkers en weilanden en te mijmeren over levensvragen. Dankjewel Jerien & Marcel voor de fijne dagen!   -Jorinde-
My stay at De Maanhoeve was simply stunning. The hosts are very hospitable, welcoming, and inclusive. It felt like home for me the moment I arrived. I enjoyed the conversations around meals, campfire, walks in the wood, and the cultural exchange. The tasks were fun, variable, and fulfilling! Thanks for creating such a loving and judgement-free environment! I felt inspired and was comfortable being myself. I recommend you have an interest in spirituality to get the most out of this experience!! P.S. the garden is paradise on earth! So happy to have found it. Thanks for receiving me. -Feras-
Stilte retraite

Tarieven en boeken

Wil je een (stilte) retraite alleen voor jezelf? Kom een paar nachtjes logeren op de Maanhoeve op de momenten dat dit kan.

Midweek: €195,- pp (3 dagen/2 overnachtingen, (di t/m do) , vol pension, op basis van vegetarische /biologische maaltijden. Meer dagen zijn in overleg soms mogelijk.

Op andere dagen en tijdblokken geldt: €85 pppn, en weekends: €245.