Over De Maanhoeve...
beeld: selfie van ons (Jerien & Marcel) donderdag 30 september 2021... vlak na passeren akte bij de notaris, als officieel 'de nieuwe hoeders' van De Maanhoeve

DE MAANHOEVE

Over ons

De Maanhoeve wordt beheerd en gehoed door Jerien Koopman en Marcel Annema. Marcel is geboren in Leeuwarden in 1970. Hij heeft 20 jaar een bedrijf gehad in de arbeidsbemiddeling. In 2016 koos hij ervoor zijn bedrijf los te laten en de volgende jaren opnieuw te ontdekken waar het hart graag naartoe wilde. Jerien is geboren in Hoogeveen in 1979. Zij heeft bij defensie en het NFI gewerkt, tot haar aandacht gegrepen werd door non-dualiteit en zelf-onderzoek. Jerien heeft veel ervaring met leiderschap en geeft 1 op 1 coaching aan mensen die iets willen veranderen en weten dat ze het in zichzelf kunnen vinden.

Bewust zijn

Wij willen vanuit de Maanhoeve bijdragen aan het vergroten van het bewust zijn in de samenleving. Samen op weg naar een wereld met meer begrip voor elkaar, meer in balans. We weten diep in ons hart dat het anders moet en vanuit de Maanhoeve willen we onze bijdrage leveren.

Dat doen we door individuen, groepen met hun trainers bij ons te ontvangen. Mensen die ook op de een of andere manier bezig zijn met bewust zijn, bewust leven, en een fijne en liefdevolle plek hiervoor te bieden hiervoor. Een plek zonder oordeel, die uitnodigt om -steeds meer – jezelf te kunnen zijn. 

Het leven gebeurt voor jou

Hoe de Maanhoeve is ontstaan

Een kale akker en twee mensen met een droom. Wim Heusinkveld en Ida te Lindert staken in 2008 de schop in de grond en bouwden de Maanhoeve. Een plek om tot rust te komen en weer in contact te komen met jezelf. Boedhisme op z’n Drents. Eerst nog met een kwekerij , maar na een nachtvorst en een mislukte oogst maaide Wim alles plat en verrees de Hof van Karuna, de prachtige stiltetuin, met hulp van vele vrijwilligers.  Meer dan 15.000 bezoekers en vele retraites later was het tijd om het stokje over te dragen aan Marcel Annema en Jerien Koopman. Vanaf oktober 2021 zijn ze de nieuwe eigenaren van de Maanhoeve. Ze bouwen door op wat Wim en Ida hebben opgebouwd. 

Bewoners van de Maanhoeve

Op de Maanhoeve leven we samen in een kleine woongemeenschap. Samen zorgen we voor een fijne bedding voor de groepen die we ontvangen. We ontvangen regelmatig gasten die wat langer bij ons verblijven en die ons helpen om de Maanhoeve nog meer betekenis te geven. Zo werken we samen met internationale backpackers, tuinliefhebbers en mensen die een positieve bijdragen willen leveren aan de (spirituele) energie van de Maanhoeve. 

Marcel

Marcel ziet steeds wat aandacht nodig heeft en transformeert zo stapsgewijs de Maanhoeve. Steeds mooier, slimmer, gezelliger, duurzamer, handiger, …. 

Jerien

Jerien versterkt de inwoners (en op verzoek de gasten) van de Maanhoeve en dicht de energielekken. Zo blijft alles  lekker stromen.    

Harm

Harm woont op de Maanhoeve en is de vader van Jerien. Niks hoeft en alles mag. Van daaruit doet hij ontzettend veel en waardevols voor de Maanhoeve. Van Yogales tot klusjes in de tuin. We gunnen iedereen zo’n energieke vader.  

Tijdelijke gasten

Er verblijven regelmatig tijdelijke gasten bij ons. Mensen die het fijn vinden om op de Maanhoeve te zijn en graag iets bij willen dragen. Zo heeft onze vriendin Annemarie al heel wat dagen doorgebracht bij ons om de kamertjes te stylen, de tuin ‘naar binnen’ te halen en met tweedehands meubeltjes te ruimtes te transformeren. Arjan heeft ons enorm geholpen met het aanleggen van elektriciteit, zowel buiten als binnen. En er verblijven ook regelmatig internationale spirituele backpackers bij ons, voor een paar weken.

Maanlicht

In deze podcast schijnen we ons licht vanuit de Maanhoeve. No nog een beetje schoorvoetend, omdat het wel spannend is om een podcast te starten. Later wellicht op een prominenter plaatsje, als we wat meer content hebben. Voor nu een begin!

Waarom een podcast? Als retraitecentrum ontvangen we groepen voor meerdaagse retraites die bezig zijn met het ontwikkelen van bewustzijn. Ondertussen bouwen we op de Maanhoeve aan een nieuwe vorm van samenleven. In balans met de natuur en onze omgeving, in verbinding met elkaar. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan! Samenleven met diverse mensen, een grote verbouwing, ondertussen bij jezelf blijven, los van oordeel… het is soms hard werken. In deze podcast geven we een inkijkje in onze realiteit waarin we proberen om spiritualiteit in de dagelijkse praktijk te leven.