Retraite weekend weg

Waarom zou je dat doen?

Een retraite weekend brengt je in contact met jezelf. Een paar dagen achter elkaar ben je vrij van je normale verplichtingen, los van je gebruikelijke rollen. Je hoeft je niet bezig te houden met je werk, je gezin, je verplichtingen, verwachtingen van je omgeving, de toekomst of het verleden. Je hebt de volle aandacht voor jezelf en wat er op dit moment speelt.

Doordat er zoveel wegvalt, gedurende een aantal dagen, is het makkelijker om weer contact te maken met je kern, met wie je werkelijk bent. Je zult merken dat je van daaruit kunt kijken wat zich aandient, zonder dat je er meteen over heen stapt, omdat er ook nog boodschappen gedaan moeten worden. Welke gedachten komen voorbij, welke emoties voel je? En wat gebeurt er als je dat rustig aanwezig laat zijn, zonder er verhalen aan toe te voegen of je er mee te identificeren? 

Een retraite weekend brengt je dus terug naar jezelf, naar je hart. En het maakt je los van alles dat je niet bent: je gedachten, je emoties, je rollen in het leven, je ego. Dit zorgt voor een ruimer perspectief op de dagelijkse realiteit. Vanuit je hart maak je andere keuzes, dan vanuit je ego, vanuit boosheid of vanuit je rol als moeder. Het perspectief dat je vanuit je hart ziet is ruimer en vrijer en de keuzes die daarbij horen leiden dan ook naar meer vrijheid, al kunnen ze wel spannend zijn.

Stilte retraites weekend 2

Retraite weekend op de Maanhoeve

Op de Maanhoeve worden verschillende vormen van retraites aangeboden door docenten en trainers uit ons netwerk. Denk aan Yoga-retraites, mindfullness, Zen of de klassieke Vipassana, waarbij je het grootste deel van de tijd stil bent en de aandacht naar binnen richt. Maar ook Ademwerk, Psych-K, Human Design, shamanisme, systemisch werk….. Er zijn zoveel ingangen om dichter bij jezelf te komen! Je kunt meedoen met zo’n  programma en boekt dan via de docent. 

We organiseren ook zelf programma’s in samenwerking met anderen. Bijvoorbeeld rond het thema leiderschap, plek innemen, grenzen stellen of voor specifieke doelgroepen.  We kondigen deze aan op de website.

Zonder programma verblijven op De Maanhoeve?

Je kunt ook los van een programma verblijven op de Maanhoeve. Een van de manieren is meedoen aan een individuele retraite. Daarnaast zijn er regelmatig activiteiten op de Maanhoeve waar je aan mee kunt doen als vrijwilliger. We krijgen regelmatig de vraag van mensen of ze een paar nachten bij ons kunnen overnachten. Soms is dit overleg mogelijk, als de retraites dit toelaten en het leidt tot een fijne energie-uitwisseling.