Loading Events

Individuele stilte retraite augustus

8 Aug, 2024 @ 14:00 - 11 Aug, 2024 @ 14:30

Individuele stilte retraite augustus

Start:
8 Aug, 2024
Time:
14:00
Locatie:
De Maanhoeve
Get A Ticket
retraite-augustus

Individuele stilte retraite augustus 2024

Augustus, richting het einde van de zomer. De fruitbomen hangen vol, de moestuin is vol met voedsel. Wat is er bij jou gegroeid de afgelopen tijd? In de maand augustus, waar de natuur haar volle bloei bereikt, bieden wij je een plek om te ontdekken wat stilte jou kan brengen. Omringd door de natuur in onze stiltetuin en in een serene omgeving, kun je jezelf onderdompelen in een atmosfeer van rust. 

Bij de Maanhoeve is er alle ruimte om te reflecteren op iets in je leven, op een plek die daartoe uitnodigt om jezelf te mogen zijn. Je bent van harte welkom tijdens deze individuele stilte retraite augustus 2024.

Stilte retraite augustus 2024: Geschikt voor mensen die…stilte retraite augustus

  • behoefte hebben aan rust… het ‘even niets moeten’
  • willen stoppen en stilstaan bij hun leven
  • nieuwsgierig zijn en verlangen naar een paar dagen in stilte
  • los willen komen van de dagelijkse bezigheden
  • inzicht willen krijgen in hun patronen
  • iets willen verwerken
  • verdieping zoeken in een bepaald levensthema

Wanneer: do 8 augustus t/m zo 11 augustus 2024
Start:
De start is om 15:00. De inloop is vanaf 14:00.
Afsluiting: zondag 14:00 – 14:30.
Prijs: vanaf €150
Je kamer direct zelf boeken: via de button ‘get a ticket’ elders op deze pagina’.
Programma: Geen! Wel: Structuur, bedding, begeleiding in de stilte met meditaties, noble silence, ochtend- en avond meditatie/yoga/ontspanning
Intake /meer info: via deze pagina kun je een intake aanvragen (is er plek, is deze augustus retraite wat voor mij?). We nemen dan eerst contact met elkaar op.

Korting: tweepersoonskamer delen
Er geldt een korting van 50 euro pp als je samen met iemand komt en een 2-persoonskamer wilt boeken. Neem hiervoor contact met ons op.

retraite augustus 2024Welke levensthema’s kunnen bijvoorbeeld voorbijkomen?
Bijvoorbeeld het thema ‘ik en de ander’, waarbij je kunt het onderzoeken wat je eigen grens, plek en/of verantwoordelijkheid is. Of een thema’s rond verdriet, heling, acceptatie en loslaten. Ook spanning, overspannenheid, druk ervaren, veel “in het moeten” zitten. Dit zijn typische thema’s, waar je in een stilte weekend retraite mee aan de slag kunt. Onze methode: Stilte en leegte. En heerlijke biologische maaltijden.

Glas modder
Als je stopt met roeren in een glas modder, wordt het al snel helderder. Zo gaat het ook als je even een paar dagen stil gaat staan, en aandacht voor je zelf hebt: dan worden de dingen vanzelf helder(der).  In ons dagelijkse leven roeren we voortdurend in onze eigen modder. We gaan vaak maar door, omdat de buitenwereld zoveel aandacht van ons vraagt. Tijdens deze retraite ondersteunen we je om al die kostbare aandacht van jou, eens helemaal te richten op jezelf. Zodat je na de stilteretraite weer beter in contact bent met jouw eigenheid.

stilte retraite augustus voedingOefenen met aandacht
We vinden het ook leuk om bewustzijn op andere gebieden te ontwikkelen. Dat doen we o.a. via het eten. We proberen je te inspireren hoe je maaltijden er uit zouden kunnen zien als je een stap zet richting meer natuurlijk en verantwoord eten. Ook zijn er werkmeditaties (bijvoorbeeld in stilte met anderen afwassen en opruimen), die een nieuw bewustzijn creëren over het omgaan met de ander (zonder “de tralies van onze taal”).

Tenslotte
Er is van alles te ervaren tijdens deze stilte retraite augustus 2024,  Ervaar wat er allemaal in je leeft in jouw binnenwereld, geef aandacht aan jouw persoonlijke groei of aan zelfonderzoek. Onze deelnemers merken na een stilteretraite dat ze zich sterker in contact voelen met zichzelf. 

Annuleringsvoorwaarden:
bij annulering > 1 maand van tevoren krijg je het hele bedrag terug, m.u.v. de administratie- en reserveringskosten van 75 euro
Bij annulering < 1 maand van tevoren krijg je 50% terug, tenzij er iemand op de wachtlijst staat en we je plekje alsnog gevuld krijgen. Dan brengen we alleen de administratie- en reserveringskosten van 75 euro in rekening. 

« All Events

Individuele stilte retraite augustus

Start:
8 Aug, 2024
Time:
14:00
Locatie:
De Maanhoeve
Get A Ticket